Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στη Λαμία

Lamia09886
Σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο στη Λαμία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 το Σεμινάριο για την οπτικοακουστική παιδεία που απευθύνονταν σε δασκάλους και νηπιαγωγούς του νομού Φθιώτιδας.

Στο επίκεντρο του σεμιναρίου βρισκόταν το Φεστιβάλ Ολυμπίας όπως υποδήλωνε κι ο τίτλος του: «Πάμε σινεμά… με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και την CameraZizanio. Προτάσεις για την καλλιέργεια του οπτικοακουστικού γραμματισμού σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Εισηγητές ήταν ο Δημήτρης Σπύρου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας και ο Νίκος Θεοδοσίου, καλλιτεχνικό διευθυντή της Camera Zizanio και μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας «Το Σκασιαρχείο».Οι εισηγήσεις, πέρα από την παρουσίαση των δυο σημαντικότερων φεστιβάλ για παιδιά και νέους της Ευρώπης, του Φεστιβάλ Ολυμπίας και της Camera Zizanio, επικεντρώθηκαν στην εξής θεματολογία:

  • Η σημασία της κινηματογραφικής παιδείας για την προστασία των παιδιών στον ψηφιακό κόσμο. Προτεινόμενη φιλμογραφία για παιδιά προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης
  • Σχολείο και κινηματογράφος: Από την Pathe baby του Σελεστέν Φρενέ ως την σημερινή εποχή της ψηφιακής εικόνας κι ήχου.
  • Προτάσεις για εργαστήρια στο σχολείο. Το παράδειγμα των εργαστηρίων της Camera Zizanio.

Το σεμινάριο στη Λαμία οργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής της 30ης Περιφέρειας, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής της 13ης Περιφέρειας, τους Σχολικούς Συμβούλους Δ. Ε. των 1ης, 2ης, 3ης & 4ηςΠεριφερειών Φθιώτιδας, τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Ηλία Παλιαλέξη, τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας (Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων) και τον «Σύλλογο για την Ιστορία της Εκπαίδευσης και την προώθηση Άτυπων Μορφών Μάθησης «Μιχάλης Παπαμαύρος».

Lamia09891

Η πεντάωρη περίπου διάρκεια του σεμιναρίου αποδείχτηκε μικρή για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των εκπαιδευτικών του νομού κι έτσι εκδηλώθηκε η επιθυμία να επαναληφθεί και να έχει περισσότερο εργαστηριακό χαρακτήρα.

Στον ίδιο χώρο, το βράδυ, προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κλασσική πλέον ταινία του Δ. Σπύρου «Ο Ψύλλος». Ακολούθησε συζήτηση με το σκηνοθέτη.

Σημαντική στην επιτυχία των εκδηλώσεων ήταν η υποστήριξη των Φίλων Κινηματογράφου Λαμίας.

Lamia09890

Σχολιάστε