ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: ANIMATION

Το Κινηματογραφικό Εργαστήριο Animation χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες και δύο τύπους ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, την χρονική διάρκεια της διδασκαλίας και την περαιτέρω επεξεργασία του τελικού αποτελέσματος του εργαστηρίου (μοντάζ της ταινίας).

1η Κατηγορία : Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο (Α’-Β’-Γ’ Τάξη)

(i)  Διήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο για μικρά παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού (Α’-Β’-Γ’ Τάξη), χρονικής διάρκειας 5 διδακτικών ωρών και παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας σε μια πρωτόλεια μορφή.

(ii) Διήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο, για μικρά παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού (Α’-Β’-Γ’ Τάξη), χρονικής διάρκειας 6 διδακτικών ωρών και επιπλέον παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας με παραιτέρω επαγγελματική επεξεργασία ώστε να μπορεί να λάβει μέρος σε Παιδικά Κινηματογραφικά Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

2η Κατηγορία : Δημοτικό Σχολείο (Δ’-Ε’-ΣΤ’ Τάξη)

(iii)   Διήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο για μεγάλα παιδιά Δημοτικού (Δ’-Ε’-ΣΤ’ Τάξη), χρονικής διάρκειας 5 διδακτικών ωρών και παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας σε μια πρωτόλεια μορφή.

(iv)   Διήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο, για μεγάλα παιδιά Δημοτικού (Δ’-Ε’-ΣΤ’ Τάξη), χρονικής διάρκειας 6 διδακτικών ωρών και επιπλέον παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας με παραιτέρω επαγγελματική επεξεργασία ώστε να μπορεί να λάβει μέρος σε Παιδικά Κινηματογραφικά Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Επίσης προσφέρουμε και μια τρίτη κατηγορία κινηματογραφικών εργαστηρίων animation για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το περιεχόμενο των εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς είναι όμοιο με αυτό που απευθύνεται στα παιδιά αλλά έχει προστεθεί η παιδαγωγική διάσταση και η προσφορά υλικών μέσων (σημειώσεις, παρουσιάσεις power point, προγράμματα, μουσικές ελεύθερες δικαιωμάτων κλπ.) προκειμένου να στήσουν τα δικά τους εργαστήρια στο σχολικό περιβάλλον.

3η Κατηγορία : Εκπαιδευτικοί

(v)   Διήμερο βιωματικό κινηματογραφικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, χρονικής διάρκειας 5 διδακτικών ωρών και παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας σε μια πρωτόλεια μορφή.

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2: ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Επίσης το Κινηματογραφικό Εργαστήριο Ταινιών Μικρού Μήκους χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες και τρεις τύπους ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, την χρονική διάρκεια της διδασκαλίας και την περαιτέρω επεξεργασία του τελικού αποτελέσματος του εργαστηρίου (τελική επεξεργασία της ταινίας).

1η Κατηγορία : Γυμνάσιο (Α’-Β’-Γ’ Τάξη)

(i)     Διήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο για παιδιά Γυμνασίου (Α’-Β’-Γ’ Τάξη), χρονικής διάρκειας 6 διδακτικών ωρών και παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας μυθοπλασίας σε μια πρωτόλεια μορφή.

 

(ii)  Τριήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο για παιδιά Γυμνασίου, χρονικής διάρκειας 9 διδακτικών ωρών και επιπλέον παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας (διάρκειας 1-2 λεπτών) με περαιτέρω τεχνική επεξεργασία (μοντάζ, ήχος, τίτλοι) ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη μορφή.

(iii)     Πενθήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο για παιδιά Γυμνασίου, χρονικής διάρκειας 20 διδακτικών ωρών και επιπλέον παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ με περαιτέρω επαγγελματική επεξεργασία ώστε να μπορεί να λάβει μέρος στην Camera Zizanio και άλλα Μαθητικά Κινηματογραφικά Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

2η Κατηγορία : Λύκειο (Α’-Β’-Γ’ Τάξη)

(iv)    Διήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο για παιδιά Λυκείου (Α’-Β’-Γ’ Τάξη), χρονικής διάρκειας 6 διδακτικών ωρών και παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας σε μια πρωτόλεια μορφή.

(v)    Τριήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο για παιδιά Λυκείου (Α’-Β’-Γ’ Τάξη), χρονικής διάρκειας 9 διδακτικών ωρών και επιπλέον παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινία (διάρκειας 1-2 λεπτών) με περαιτέρω τεχνική επεξεργασία (μοντάζ, ήχος, τίτλοι) ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη μορφή.

(vi)    Πενθήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο για παιδιά Λυκείου (Α’-Β’-Γ’ Τάξη), χρονικής διάρκειας 20 διδακτικών ωρών και επιπλέον παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας με περαιτέρω επαγγελματική επεξεργασία ώστε να μπορεί να λάβει μέρος στην Camera Zizanio και άλλα Μαθητικά Κινηματογραφικά Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επίσης προσφέρουμε και μια τρίτη κατηγορία κινηματογραφικών εργαστηρίων ταινιών μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ για εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

3η Κατηγορία : Εκπαιδευτικοί

(vii)            Τριήμερο βιωματικό κινηματογραφικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς Γυμνασίου και Λυκείου, χρονικής διάρκειας 9 διδακτικών ωρών. Στα πλαίσια του εργαστηρίου παράγεται και μια ταινία μικρού μήκους (1-2 λεπτών) σε πρωτόλεια μορφή.

(viii)          Πενθήμερο βιωματικό κινηματογραφικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς Γυμνασίου και Λυκείου, χρονικής διάρκειας 20 διδακτικών ωρών και επιπλέον παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας με περαιτέρω τεχνική επεξεργασία.

Σημειώνουμε κι εδώ ότι το περιεχόμενο των εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς είναι όμοιο με αυτό που απευθύνεται σε παιδιά αλλά έχει προστεθεί η παιδαγωγική διάσταση και η προσφορά υλικών μέσων προκειμένου να στήσουν τα δικά τους εργαστήρια στο σχολικό περιβάλλον.

* Υπάρχει επίσης και η Αναλυτική Παρουσίαση με το κόστος του κάθε εργαστηρίου ξεχωριστά, και διατίθεται προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s