Το Νεανικό Πλάνο στο Φεστιβάλ Πάτρας

Movie Clipping 2

Αναδημοσίευση από το http://www.dete.gr/

ΔΙEΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ: Κινηματογράφος για νέους και εφήβους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 3 Ιουλίου το πρώτο μέρος του 8ωρου εργαστηρίου animation με την καθοδήγηση του Κώστα Κατράκη και τη συμμετοχή 25 εφήβων. Σήμερα γίνεται το δεύτερο και τελευταίο μέρος στην αίθουσα σεμιναρίων του Παλαιού νοσοκομείου Πάτρας. Μια εκδήλωση-δράση που για πρώτη φορά εντάσσεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας με την αρωγή της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ

Στο περιθώριο των προβολών ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας Βαγγέλης Πολίτης ευχαρίστησε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και για νέους και ιδιαιτέρως τον καλλιτεχνικό διευθυντή του κ. Δημήτρη Σπύρου για τη συνεργασία στη διοργάνωση των εκδηλώσεων του τριημέρου καθώς και την ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ http://www.koinotopia.gr η οποία στήριξε ενεργά την προσπάθεια.

Ο Συντονιστής της Καλλιτεχνικής Επιτροπής και του Προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, επεσήμανε τη νέα προοπτική που ανοίγει για το Φεστιβάλ Πάτρας η εμπλοκή του με κινηματογραφικές προβολές και ιδιαίτερα η συνεργασία με στόχο τη δυνατότητα εκατοντάδες παιδιά να δουν ποιοτικές ταινίες.
Τέλος τόνισε την ύπαρξη των τριών προβολών για ενήλικες στις 10.30μμ που ακολουθούν καθημερινά τις τρεις προβολές για παιδιά στον ίδιο πάντα χώρο.

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και για νέους κ. Δημήτρης Σπύρου παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Πάτρας όπως επίσης και την εταιρεία διανομής ταινιών νεανικό πλάνο με τη συμμετοχή της οποίας προβάλλονται οι ποιοτικές αυτές ταινίες που θα απολαύσει το κοινό της Πάτρας.
Ο κ. Σπύρου εστίασε στον ξεχωριστό ρόλο που καλείται να παίξει ο κινηματογράφος ως μέσο προαγωγής της τέχνης στην εποχή που τα περισσότερα εξαρτώνται από την εικόνα και κλείνοντας παρουσίασε τις 2 εξαιρετικές ταινίες της πρώτης μέρας.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s