Τα Παιδαγωγικά Οφέλη του … «Σκασιαρχείου»

??????????????????????

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς, την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαΐου 2013, στο φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης του 7ου Γυμνασίου Ρόδου πραγματοποιήθηκε μια Βιωματική Παιδαγωγική Δράση με θέμα «Τα Παιδαγωγικά Οφέλη του … Σκασιαρχείου» όπου συμμετείχαν 20 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαφόρων ειδικοτήτων.

Η Βιωματική Παιδαγωγική Δράση διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Πληροφορικής Νοτίου Αιγαίου κα. Τσαμπίκα Καράκιζα και τον υπεύθυνο για το εκπαιδευτικό κινηματογραφικό πρόγραμμα «Μαθήματα στο σκοτάδι» Κώστα Κορρέ , και δομήθηκε γύρω από την κινηματογραφική ταινία του Jean-Paul Le Chanois «Το Σκασιαρχείο» ύστερα από την ευγενική παραχώρησή της από την Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου.

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών, η παιδαγωγική δράση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες τους. Ως πλεονεκτήματα τόνισαν την άριστη επιλογή της ταινίας, την σωστή τοποθέτηση των διοργανωτών, την ομαδική συνεργασία, την βιωματική επικοινωνία και το φαγητό! Ως μοναδικό μειονέκτημα ανέφεραν την μικρή χρονική διάρκεια της διήμερης δράσης, καθώς ύστερα από 10 ώρες ήθελαν κι άλλο, και πρότειναν η δράση να επαναληφθεί και να πραγματοποιηθεί και για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ευχαριστούμε πολύ τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς για την ενεργητική και ενθουσιώδη συμμετοχή τους, την κα. Λουκία Ορφανού διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Ρόδου για την εγκάρδια φιλοξενία, και ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κα. Τσαμπίκα Καράκιζα για την εμπνευσμένη πρωτοβουλία της χάρις στην οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε η βιωματική δράση και επιτεύχθηκε η δημιουργική συνεργασία όλων μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s