Τα «Μαθήματα» στο Ενυδρείο

???????????????????????????????

Προς το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς και με καλοκαιρινή διάθεση, τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» σε συνεργασία με τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική επίσκεψη παράλληλα με ένα εργαστήριο δημιουργίας ταινιών animation περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για μαθητές Δημοτικού Σχολείου στους χώρους του Ενυδρείου – Μουσείου θαλάσσιας ζωής της Ρόδου.

Αναλυτικότερα οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλαβάρδων Ρόδου, ξεκίνησαν την εκπαιδευτική τους εκδρομή στον Υδροβιολογικό Σταθμό της Ρόδου με την παρακολούθηση και την ανάλυση μιας ταινίας περιβαλλοντικού περιεχομένου από την ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου.

Ύστερα επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Ενυδρείο – Μουσείο θαλάσσιας ζωής Ρόδου, και τέλος έλαβαν μέρος σε ένα εργαστήριο animation περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης φτιάχνοντας τις δικές τους ταινίες για καθαρές θάλασσες και ακτές υπό την καθοδήγηση των συνεργατών του Νεανικού Πλάνου Κώστα Κορρέ και Νικολέττας Γεωργακοπούλου.

Αυτό το βιντεο είναι το αποτέλεσμα του εργαστηρίου κινουμένου σχεδίου

Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου κ. Σιούλα, και κα. Μαστραγγελοπούλου για την θερμή φιλοξενία, την αγαστή συνεργασία και την ευγενική παραχώρηση των χώρων του Ενυδρείου, και ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κα. Κορσίνη Μαρία Φωκά για την καταπληκτική ξενάγηση, τα χαμόγελα και τις γνώσεις που πρόσφερε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς!

//

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s