Κινηματογράφος και Εκπαίδευση- Προοπτικές-Δυνατότητες- Περιορισμοί

DSC02895

Είναι δεδομένο το γεγονός, τα τελευταία χρόνια, ότι η εισαγωγή της τέχνης του κινηματογράφου στην μαθησιακή διαδικασία, σημειώνει αυξητικές τάσεις. Ποιά όμως ζητήματα προκύπτουν από αυτό το γεγονός.

Με αφορμή αυτό τον προβληματισμό οργανώθηκε την Κυριακή  17 /2/2013 και ώρα 10.30 – 14.30 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος επιμορφωτική ημερίδα  για τους εκπαιδευτικούς της Α’ Δ/νσης Π.Ε.  Αθηνών με θέμα:  «Κινηματογράφος και  Εκπαίδευση- Προοπτικές-Δυνατότητες- Περιορισμοί».

Την ευθύνη της οργάνωσης είχε  το Γραφείο Πολιτιστικών θεμάτων  της Α’ Δ/νσης Π.Ε.  Αθηνών και την υλοποίησε σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και την Ταινιοθήκη της Ελλάδας.  

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα σχετικά με  την αναγκαιότητα και τρόπων εισαγωγής του κινηματογράφου στην τάξη. Επίσης έγινε προσέγγιση εξειδικευμένων κινηματογραφικών θεμάτων όπως το μήκος της ταινίας, θεματικά κινηματογραφικά φεστιβάλ κ.ο.κ. Εισηγητές ήταν ο Δημήτρης Σπύρου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, Νίκος Θεοδοσίου, καλλιτεχνικός διευθυντής της Camera Zizanio και ο Αντώνης Παπαδόπουλος, διευθυντής του  Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Τέλος οι εκπαιδευτικοί με την καθοδήγηση του Σπύρου Σιάκα, συμμετείχαν με βιωματικό τρόπο σε ένα μικρό εργαστήριο αξιοποίησης των ταινιών με δραστηριότητες που θα κάνουν μια προβολή μαθησιακά αποτελεσματική.

Η ημερίδα έκλεισε με την προβολή δύο αριστουργηματικών βραβευμένων ταινιών: το μικρό μήκους ανιμέσιον «Χωριό»  και τη συγκλονιστική μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας  Kauwboy από την Ολλανδία, σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα.

DSC02888

DSC02891

DSC02894

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s