Τα «Μαθήματα» του 2013 ξεκίνησαν!

Τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» ξεκίνησαν το κινηματογραφικό τους ταξίδι για το 2013 με επισκέψεις στον Βόλο, την Δυτική Μάνη και την Καλαμάτα όπου πραγματοποίησαν 11 εκδηλώσεις (προβολές  ταινιών, αναλύσεις, επιμορφωτικές συναντήσεις) που παρακολούθησαν περίπου 850 μαθητές και 80 εκπαιδευτικοί και γονείς.

Bolos 1

Βόλος

Πρώτος προορισμός ήταν ο Βόλος, όπου πραγματοποιήθηκε ένα Διήμερο Κινηματογραφικών Προβολών με προβολές ταινιών για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου, την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Αχίλλειον. Αναλυτικότερα έγιναν παρουσιάσεις και αναλύσεις των ταινιών «Ένα παραμύθι για δύο κουνουπάκια», «Βάλο», και «Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα».

Στούπα

Στούπα

Τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» αμέσως μετά βρέθηκαν στην Δυτική Μάνη. Εκεί πραγματοποίησαν ένα Διήμερο Κινηματογραφικών Προβολών στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Στούπας.

Αναλυτικότερα από την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν 3 προβολές και αναλύσεις των ταινιών «Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα», «Βάλο», για τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων και της ταινίας «Fighter» για τα παιδιά του Λυκείου. Παράλληλα παρουσιάστηκαν επίσης ορισμένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και για την Camera Zizanio.

Kalamata 1

Καλαμάτα

Τελευταίος προορισμός ήταν η Καλαμάτα, όπου την Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της πόλης.

Αναλυτικότερα έγιναν παρουσιάσεις και αναλύσεις των ταινιών «Ένα παραμύθι για δύο κουνουπάκια», «Βάλο», και «Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα» για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου, και των ταινιών «Ξύλινη Κάμερα» και «Fighter» για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε και με μία παράλληλη απογευματινή προβολή της ταινίας «Το Σκασιαρχείο» και συζήτηση που ακολούθησε για τον κινηματογράφο και την εκπαίδευση.

Το εκπαιδευτικό κινηματογραφικό μας ταξίδι συνεχίζεται τον Φεβρουάριο στις Κυκλάδες και την Μύκονο καθώς επίσης και στην Κεντρική Ελλάδα με επισκέψεις στην Λαμία  και την Κατερίνη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s