«Μαθήματα» και στην Κρήτη

AgiosNikolaos2-2012

Άγιος Νικόλαος

Τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» τέλη Οκτωβρίου επισκέφθηκαν την Κρήτη, όπου πραγματοποιήσαν 9 εκδηλώσεις (προβολές ταινιών & αναλύσεις ταινιών) που παρακολούθησαν περίπου 960 παιδιά νηπιαγωγείων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 50 εκπαιδευτικοί.

Αρχικός τους προορισμός ήταν ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης όπου την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου πραγματοποίησαν τις προβολές και αναλύσεις των ταινιών «Πετώντας στα τυφλά» για τα παιδιά του Γυμνασίου, και «Fighter» για τα παιδιά του Λυκείου, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και για την Camera Zizanio.

Irakleio 2012

Ύστερα από την Δευτερα 29 έως και την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, βρέθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης όπουστην αίθουσα εκδηλώσεων «Θεατρικός Σταθμός» πραγματοποίησαν τις προβολές και αναλύσεις των ταινιών «Πετώντας στα τυφλά» για τα παιδιά του Γυμνασίου και για τα παιδιά του Λυκείου,καθώς και «Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα» για τα παιδιά του νηπιαγωγείου & τα μικρότερα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, και «Άλματα» για τα μεγαλύτερα παιδιά του Δημοτικού.

Όμως το δημιουργικό κινηματογραφικό μας ταξίδι συνεχίστηκε και τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο όπου ήδη τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» επισκέφθηκαν τις Σπέτσες και την Ύδρα, και ύστερα την Ρόδο και την Κω με προβολές και αναλύσεις ταινιών από την Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου, με ταινίες πάντα εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας, την Unicef και την Unesco και ένα mini κινηματογραφικό εργαστήριο animation. Αναλυτική περιγραφή των τελευταίων μας δράσεων θα ακολουθήσει σύντομα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s