Τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» και πάλι εδώ!

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ξεκινούν και τα δικά μας ξεχωριστά «μαθήματα»!

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «Μαθήματα στο Σκοτάδι» ξεκινά ένα ακόμα ταξίδι, με σκοπό να φτάσει, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας προβολές και αναλύσεις ποιοτικών παιδικών και νεανικών ταινιών, κινηματογραφικά εργαστήρια και επιμορφωτικές εκδηλώσεις.
Τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» αποτελούν μέρος του φορέα Νεανικού Πλάνου, ο οποίος οργανώνει δύο από τους σημαντικότερους κινηματογραφικούς θεσμούς εκπαιδευτικού χαρακτήρα για παιδιά και νέους ανθρώπους όπως είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και η Camera Ζιζάνιο εδώ και δεκαπέντε συνεχόμενα χρόνια.
Τις δύο προηγούμενες χρονιές τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» επισκέφτηκαν 64 περιοχές της Ελλάδας, οργανώνοντας 220 προβολές ταινιών και 28 επιμορφωτικές συναντήσεις, βρίσκοντας θερμή ανταπόκριση από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.
  • Οι προβολές μας απευθύνονται σε μαθητές, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, γίνονται με ταινίες πάντα εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας, σε πρωινές ώρες και τα παιδιά έρχονται με τους δασκάλους τους σαν εκπαιδευτική εκδρομή, με μειωμένο εισιτήριο.
  • Παράλληλα οργανώνουμε και μια σειρά από εκπαιδευτικά βιωματικά κινηματογραφικά εργαστήρια «Cine-δράσεις» για μαθητές και εκπαιδευτικούς τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται από επαγγελματίες του κινηματογράφου.
Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να καλύψουμε ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στη χώρα μας στον τομέα της οπτικοακουστικής παιδείας, και να φτάσουμε ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.
Σε αυτές τις ιστοσελίδες θα βρείτε αναρτημένες τις δράσεις μας, καθώς και δείγματα δουλειάς των κινηματογραφικών εργαστηρίων.
Επιοινωνήστε με τους συνεργάτες του Νεανικού Πλάνου Κώστα Κορρέ – Κίρκη Ευαγγελινού – Ελευθερία Βουντίδου για να οργανώσετε τα δικά σας «Μαθήματα στο Σκοτάδι»
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2013324 (ώρες 9πμ -1μμ)
Advertisements

One thought on “Τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» και πάλι εδώ!

  1. Μπράβο φίλοι μου καλοί και φίλοι των παιδιών όλου του κόσμου! Πόση χαρά μου δίνετε όταν παίρνω τις ειδήσεις σας! Καλή χρονιά, λοιπόν, με δύναμη και πείσμα, κόντρα σε κάθε δυσκολία, εξωτερική! Με πίστη στην ομορφιά και στην ελευθερία, στην τέχνη της ζωής με τον άλλο, με την οποία φλερτάρετε και με τον φακό σας και τη μοιράζεστε με τα παιδιά δημιουργούς!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s