ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ  ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

(«Μαθήματα στο σκοτάδι», σ’ όλη την Ελλάδα)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αρνείται να παραιτηθεί από τον αγώνα για προσφορά στη νεολαία της πατρίδας μας.

Μέσα σ’ αυτή την γκρίζα ατμόσφαιρα της οικονομικής κρίσης, της δραματικής πτώσης του βιοτικού επιπέδου του λαού, που φτάνει ακόμη και στον υποσιτισμό κάποιων παιδιών (ναι συμβαίνει κι αυτό σε μια χώρα της Ε.Ε.), της ανεργίας, των λουκέτων σε καταστήματα, της έλλειψης προοπτικής για τους νέους, το Φεστιβάλ Ολυμπίας, με τη διοργάνωση δεκάδων εκδηλώσεων σ’ όλη τη χώρα, στέλνει ένα μήνυμα αντίστασης κι αισιοδοξίας.

Από τις αρχές του 2012, ανταποκριθήκαμε σε πλήθος προσκλήσεων από μαθητές, συλλόγους εκπαιδευτικών, συλλόγους γονέων και άλλων κοινωνικών φορέων κι οργανώσαμε προβολές κι αναλύσεις ποιοτικών παιδικών και νεανικών ταινιών, πραγματοποιήσαμε κινηματογραφικά εργαστήρια, εμψυχώσαμε ομάδες παιδιών να γράψουν τα δικά τους σενάρια και να γυρίσουν ταινίες.

Το πρόγραμμά μας αυτό, γνωστό με τον τίτλο «Μαθήματα στο σκοτάδι», ταξίδεψε σ’ όλη τη χώρα. Από τη Μάνη ως τη Χαλκιδική κι από τη Ζάκυνθο ως τη Λήμνο, με ενδιάμεσους σταθμούς όπως τη Ρόδο, τη Σάμο , τα Γιάννενα, την Κόνιτσα, την Πρέβεζα κλπ. Ακόμη και σ’ απομακρυσμένα  και «ξεχασμένα» νησιά, όπως τον Αη Στράτη με τα 20 παιδιά, έφτασαν οι συνεργάτες μας για να προσφέρουν αφιλοκερδώς εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και ποιοτικό κινηματογράφο.

Πολλές εκδηλώσεις δεν περιορίστηκαν μόνο μέσα στα σχολεία αλλά ήσαν ανοιχτές σε όλους τους πολίτες, που συμμετείχαν με λαχτάρα. Τα δεκάδες ευχαριστήρια  μηνύματα  που φτάνουν στα γραφεία μας, φανερώνουν την ανάγκη που υπάρχει μέσα στη δύσκολη αυτή εποχή για τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Πιστοί στο ραντεβού του Δεκέμβρη στον Πύργο

Η αγάπη των παιδιών και των νέων σ’ όλη τη χώρα και οι ακατάλυτοι δεσμοί συνεργασίας μας με την εκπαιδευτική κοινότητα, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε.

Από 1 ως 8 Δεκέμβρη, δίνουμε ραντεβού στον Πύργο της Ηλείας για την κορύφωση της ετήσιας δραστηριότητάς μας, με την πραγματοποίηση του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και της 12ης Camera Zizanio.

  • Καλούμε τους  Έλληνες επαγγελματίες κινηματογραφιστές να υποβάλλουν ως τις 30 Οκτωβρίου 2012 τις ταινίες τους, μικρού ή μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων.

(Κανονισμούς και αίτηση συμμετοχής βρίσκετε στο www.olympiafestival.gr )

  • Καλούμε τα σχολεία, αλλά και ανεξάρτητους νέους δημιουργούς να υποβάλλουν  τις δημιουργίες τους για να προβληθούν (και να διαγωνιστούν) στη 12η Camera Zizanio.

(Οι κανονισμοί κι η αίτηση συμμετοχής υπάρχουν στο http://camerazizanio.net )

Καλούμε τα σχολεία να προγραμματίσουν από τώρα την εκπαιδευτική τους εκδρομή στην Ηλεία, ώστε μαζί με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, να επισκεφθούν και την Αρχαία Ολυμπία και άλλους αρχαιολογικούς (και όχι μόνο) χώρους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s