Τα «Μαθήματα» του Νοεμβρίου

Μύκονος, Αίγινα, Πόρος

Τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» συνέχισαν το κινηματογραφικό τους ταξίδι και τον Νοέμβριο με εξορμήσεις στην Μύκονο, την Αίγινα και τον Πόρο, όπου πραγματοποίησαν 13 εκδηλώσεις (προβολές  ταινιών, αναλύσεις, επιμορφωτικές συναντήσεις), τις οποίες παρακολούθησαν 1050 μαθητές, και 150 εκπαιδευτικοί και γονείς.

Πρώτος προορισμός ήταν το νησί της Μυκόνου, όπου πραγματοποιήθηκε ένα Διήμερο Κινηματογραφικών Προβολών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ Μυκόνου την Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και επίσης μία ημέρα με προβολές ταινιών για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου. Αναλυτικότερα έγιναν παρουσιάσεις και αναλύσεις των ταινιών «Ένα παραμύθι για δύο κουνουπάκια», «Ο Ψύλλος», «Ο Desmond και το τέρας του βάλτου», και «Άλματα» ενώ παράλληλα έγινε και μία απογευματινή προβολή της γαλλικής ταινίας «Το Σκασιαρχείο» για τους εκπαιδευτικούς προκαλώντας μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον Κινηματογράφο και την Εκπαίδευση στην Ελλάδα σήμερα.

Τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» αμέσως μετά βρέθηκαν στην Αίγινα. Εκεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας animation «Ο Desmond και το τέρας του βάλτου» για τα μικρότερα παιδιά του νηπιαγωγείου, καθώς και η προβολή της ταινίας  κινουμένων σχεδίων «Ένα παραμύθι για δύο κουνουπάκια»για τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου.

Τρίτος και τελευταίος προορισμός για τον Νοέμβριο ήταν ο Πόρος. Εκεί πραγματοποίησαν κινηματογραφικές εκδηλώσεις στην Δημοτική Αίθουσα Συγγρού καθώς και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου με προβολές ταινιών για παιδιά Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Αναλυτικότερα την Τρίτη 29 Νοεμβρίου πρόβαλαν την ταινία «Πετώντας στα τυφλά» για τα παιδιά του Γυμνασίου και την ταινία «Fighter» για τα παιδιά του Λυκείου. Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου έγιναν παρουσιάσεις και αναλύσεις των ταινιών «Ο Desmond και το τέρας του βάλτου» για τα μικρότερα παιδιά του νηπιαγωγείου, «Ένα παραμύθι για δύο κουνουπάκια» και «Βάλο» για τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου.

Η επίσκεψή μας στον Πόρο εμπεριείχε και μία παράλληλη απογευματινή προβολή της ταινίας «Το Σκασιαρχείο», όπως και την προβολή των δύο μικρού μήκους ταινιών που γυρίστηκαν στην Κόνιτσα κατά τα θερινά κινηματογραφικά εργαστήρια «Cine-δράσεις». Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την εκπαιδευτική σημασία των κινηματογραφικών εργαστηρίων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s