Δυο ταινίες για την Κόνιτσα

Ιδιαίτερα παραγωγικό ήταν το κινηματογραφικό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στην Κόνιτσα το πενθήμερο 20-24 Ιουνίου 2011. (περισσότερα για το εργαστήριο σε προηγούμενη ανάρτηση) Ο απολογισμός είναι δυο ταινίες μικρού μήκους και επιπλέον το making off.  Το εργαστήριο αρχικά είχε σχεδιαστεί να παραχθεί μια ταινία μικρού μήκους.

Η αλλαγή του αρχικού σχεδιασμού  οφείλεται κυρίως στο ζήλο που έδειξαν οι συμμετέχοντες. Αλλά δεν είναι η ποσότητα που μετράει σε αυτή την περίπτωση όσο η ποιότητα.

Η ταινία μυθοπλασίας, με τον αινιγματικό τίτλο «ΚΑΒ 3132»,  είναι η πρώτη νεανική  ταινία, απ όσο μας είπαν οι υπεύθυνοι της Camera Zizanio, που προσεγγίζει με άμεσο τρόπο την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Η ταινία έχει ήδη επιλεγεί για την 11η Camera Zizanio που θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβρη στον Πύργο Ηλείας αλλά προορίζεται να σταλεί και σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού.

Η ταινία ντοκιμαντέρ έρχεται να καταγράψει μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της κοινωνικής ζωής της πόλης, τον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, που όλοι θυμούνται με νοσταλγία και θα ήθελαν πολύ να τον δουν να λειτουργεί και πάλι. Σήμερα η Κόνιτσα δεν διαθέτει εμπορική κινηματογραφική αίθουσα.

Αυτή τη στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε αυτές τις δυο ταινίες προβάλλοντές τες μέσω του διαδικτύου ώστε να μπορέσουν όλοι να τις δουν.

KAB 3132

(διάρκεια 5.22)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝ

(διάρκεια 6.30)

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Δυο ταινίες για την Κόνιτσα

  1. Παράθεμα: Από την Κόνιτσα στο Ντουμπρόβνικ! « Μαθήματα στο σκοτάδι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s