Τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» σαλπάρουν…

Φέτος τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» ξεκίνησαν από σχολεία της Αττικής και στις 14 Νοεμβρίου «σαλπάρουν» για τα νησιά του Αιγαίου όπου θα παραμείνουν ως τις 26 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στα εξής νησιά : Καστελόριζο (14/11), Ρόδος (15/11), Νίσυρος (16/11), Τήλος (17/11), Χάλκη (18 & 19/11), Κάρπαθος (22 έως 25/11), και Κάσος (26/11).

Στη συνέχεια τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» θα ταξιδέψουν σε νησιά του Βορείου Αιγαίου, στην Κρήτη και σε απομακρυσμένες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Τα «μαθήματα στο σκοτάδι» περιλαμβάνουν προβολές και αναλύσεις ταινιών, κινηματογραφικά εργαστήρια για παιδιά και εκπαιδευτικούς, δημιουργία ταινιών από τα ίδια τα παιδιά και ειδικές ημερίδες για τον κινηματογράφο και την κινηματογραφική εκπαίδευση.

  • Την Κυριακή 21/11 στις 11 πμ τα «Μαθήματα στο Σκοτάδι» συνδιοργανώνουν με την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων εκδήλωση για την κινηματογραφική εκπαίδευση στο Cine ΦΙΛΙΠ (Θάσου 11-Πλ.Αμερικής) όπου προβάλλεται η ταινία «Το Σκασιαρχείο», παρουσιάζεται ο «κινηματογραφικός φάκελος του εκπαιδευτικού» και γίνονται προτάσεις για την κινηματογραφική παιδεία στην Α’βάθμια και Β’βάθμια εκπαίδευση.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s