ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Στο Λύκειο «Μενέλαος Λουντέμης»

στον Εξαπλάτανο Αριδαίας του ν. Πέλλας στις 4 Μαρτίου 2009

Για πρώτη φορά οι μαθητές του Λυκείου «Μενέλαος Λουντέμης» του Εξαπλατάνου, της πανέμορφης κωμόπολης του νομού Πέλλας, πατρίδας του μεγάλου συγγραφέα Μενέλαου Λουντέμη, θα έχουν την ευκαιρία απολαμβάνοντας την τέχνη του κινηματογράφου να ανακαλύψουν τα μυστικά του. Παράλληλα οι καθηγητές της περιοχής θα πάρουν μέρος σε εργαστήριο-σεμινάριο με θέμα «Η χρήση του κινηματογράφου και άλλων οπτικοακουστικών μέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που υλοποιεί το Νεανικό Πλάνο. Την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων είχαν η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων νομού Πέλλας κυρία Τόνια Παπαδάκη και ο Λυκειάρχης του Λυκείου «Μενέλαος Λουντέμης» του Εξαπλατάνου κ. Τάσος Καρατζόγλου. Οι προβολές θα γίνουν με φορητά κινηματογραφικά μηχανήματα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, με την φροντίδα του τεχνικού του Φεστιβάλ Νίκου Σακούλη.

Το πρωί της Τετάρτης 4 Μαρτίου θα γίνουν δυο προβολές (9 και 11 πμ) της βραβευμένης σε έξι διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ (Βερολίνο, Σικάγο κ.α.) ταινίας Ο Ψύλλος του Δημήτρη Σπύρου, παρουσία του σκηνοθέτη. Πριν από κάθε προβολή, ο οργανωτικός γραμματέας του Φεστιβάλ Ολυμπίας, εκδότης του περιοδικού Αλφειός Χρήστος Κωνσταντόπουλος, θα προλογίζει την ταινία και θα κάνει μια εισήγηση για την ιδιαιτερότητα του κινηματογράφου που έχει στο επίκεντρο την παιδική ηλικία. Μετά τις προβολές θα ακολουθεί συζήτηση των μαθητών και εκπαιδευτικών με το σκηνοθέτη της ταινίας.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας (ώρα 17:00) θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο – σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της περιοχής, από το σκηνοθέτη Δημήτρη Σπύρου με θέμα τη «Χρήση του κινηματογράφο και άλλων οπτικοακουστικών μέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία» και « Τις βασικές αρχές του σεναρίου και της σκηνοθεσίας».

Το αμέσως επόμενο διάστημα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ θα πραγματοποιηθούν στην Έδεσσα, την Αριδαία και άλλες πόλεις του νομού Πέλλας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s